OSKARS Surströmming fermentované švédske ryby

Kód: SWEFOOD
€58,99 / ks €47,96 bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
17.2.2025
Možnosti doručenia

Detailné informácie

Podrobný popis

Oskars Söderström založil Oskars Surströmming v roku 1955.
V tom istom roku vytvoril prvý sud fermentovaného sleďa. Oskar najskôr nebol spokojný s výsledkom. Nevzdal sa; namiesto toho produkt postupne zušľachťoval. Čoskoro dosiahol dokonalosť a jeho surströmming bol pripravený na uvedenie na trh. V roku 1966 prišla prvá plechovka s názvom Oskars. Celý Surströmming má rybie ikry; mnohí považujú rybie ikry za pochúťku. Výrobok obsahuje 5-7 celých fermentovaných sleďov.

 

Čo je Surströmming?

Odkryjte tajomstvo švédskej kuchyne s  OSKARS Surströmming - gastronomický zážitok so špeciálnym postavením v švédskych tradíciách od čias Vikingov. Jedno z najvýnimočnejších jedál na švédskych stoloch. Surströmming je výsledkom špeciálnej metódy kvasenia a konzervácie rýb, ktorú objavili v dôsledku nedostatku soli a jej vysokej ceny počas tridsaťročnej vojny. Surströmming je produktom švédskych tradícií, ktorý je výsledkom fermentácie morských rýb,  vylovených špeciálne  v apríli až v máji. 

Ako fermentovaná ryba chutí?

Pripravte sa na dobrodružstvo so Surströmming, zážitkom, ktorý otestuje odvahu a chuťové poháriky.  Surströmming je skutočným gastronomickým zážitkom. Jeho chuť je niečo medzi rybou a syrom s nádychom kyslosti. Ide o rybu, ktorá prešla miernym rozkladom, a práve v tom spočíva jej jedinečnosť A čo smrad? Ako je veľký? Asi ako prístav mŕtvych rýb alebo skazených vajec a syru.

Pre koho je Surströmming určený?

  1. Pre dobrodružných gurmánov: Ak hľadáte nové chuťové zážitky, Fermentovaná ryba je tým pravým produktom na vyskúšanie.

  2. Pre milovníkov svetovej kuchyne: Surströmming je švédskou národnou pochúťkou, ktorú by ste nemali premeškať, ak máte záujem o rozmanitosť svetovej kuchyne.

  3. Pre cestovateľov v jedle: Pre tých, ktorí chcú objavovať nové chute a kultúrne poklady, je Fermentovaná ryba neodolateľnou výzvou.

Zaujímavosť: Surströmming nemožno prenášať v lietadle kvôli riziku výbuchu v dôsledku kvasenia.

Ako Surströmming konzumovať? Podávajte ho na švédskom knäckebröd (krekre) s cibuľou, kyslou smotanou a prípadne zemiakmi. Buďte pripravení na silnú vôňu - to je súčasťou autentickej Surströmming skúsenosti.

Pozvite svoje chuťové poháriky na nezabudnuteľnú cestu do sveta Surströmming a získajte skúsenosť, ktorú budete radi deliť sa s priateľmi a rodinou. Máte odvahu?

Hľadáte špeciálny darček pre kamaráta alebo šéfa so silným žalúdkom? Fermentovaná ryba je to práve. 

Nutričná hodnota na 100 g:

  • Energia: 255kJ/61 kcal
  • Tuky: 2,2 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5g
  • Sacharidy: 0,59 g
  • Bielkoviny: 9,7 g
  • Soľ: 7,5 g
  • Hmotnosť: 440 g
  • po odkvapkaní: 350 g
  • Obsah: filetky z jesetera, voda, soľ
  • Skladujte v chlade (+4 až + 6 stupňov) !!!

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola